Ekonomi

Bakan Yanık’tan refakatsiz çocuklarla ilgili yeni açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından 1915’te kimsesiz kalan 1649 çocuğu ailelerine teslim ettiklerini bildirdi.

Afet Acil Toplum Yardımları Birebir Bağış Kabul Deposu’nda yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Osmaniye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret ettiğini belirtti.

Osmaniye’deki depremde 996 kişinin hayatını kaybettiğini, hayati tehlikesi bulunan 3 kişinin yoğun bakımda olduğunu belirten Yanık, Türkiye’nin çok zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi.

Bölgede çadır ve konteyner kentlerin kurulmaya ve diğer yardımların ulaştırılmasına devam edildiğini hatırlatan Yanık, deprem bölgesindeki 4 bin 371 çalışandan yaklaşık 935 bin, depremzedelerin tahliye edildiği illerde ise 3 bin 870 çalışanın tahliye edildiğini kaydetti. yaklaşık 450 bin psikososyal destek görüşmesi.

Burns, 8 bin 241 çalışanın deprem bölgesinde yaklaşık 1 milyon 390 bin görüşme yaptığını belirtti.

“VAKIFLARIMIZA VE VATANDAŞLARIMIZA 1 MİLYAR 222 MİLYON TL KAYNAK AKTARDIK”

Deprem bölgesi ve diğer illerde 84 adet birebir bağış deposu bulunduğunu kaydeden Yanık, şöyle konuştu: Sadece Bakanlığımızın sorumluluğunda bugüne kadar bu depolara 17 bin 530 tır ayni yardım indirdik.”söz konusu.

Yanık, deprem bölgesinde 203 sosyal market ve birebir yardıma ulaşmakta güçlük çekenler için 10 mobil sosyal market olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

Bugüne kadar 2 milyon 950 bin battaniye, 800 bin yatak ve yorgan, 307 bin elektrikli ısıtıcı, 2 milyon gıda kolisi gibi 62 benzer kalemde yaklaşık 57 milyon ürün dağıttık. 10 il ve iki ilçeye nakdi yardım Dönemsel pay ve ek dönemsel paylarla afetler kapsamında vatandaşlarımıza ve vakıflarımıza toplam 1 milyar 222 milyon lira aktardık.”

“533 YAŞLI VE 1133 ENGELLİ TAHLİYE EDİLMİŞTİR”

Bakanlık bünyesinde engelli, yaşlı, kadın ve çocuklara hizmet verilen kurumlardan 533 yaşlı ve 1133 engellinin tahliye edildiğini kaydeden Yanık, yurt, otel, çadır ve konteynırlardan 249 yaşlı ve 848 engelli tahliye edildiğini söyledi. şehirlerden farklı illere.

Burning, deprem bölgesinde kadınların rehabilitasyonu için atölyeler kurmaya başladıklarını belirterek, engelli, yaşlı, kadın ve çocuklara yönelik hizmet verilen kurumlarda can kaybı ve can kaybı yaşanmadığını, hasarların onarılacağını vurguladı. .

Bakan Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sistemimize kayıtlı 1915 refakatsiz çocuğumuzdan 1649’unu bugünün prestijiyle ailelerine teslim ettik, şu anda hastanede izlenen 174 çocuğumuz, kurum bakımına alınan 92 çocuğumuz var. kimliği bilinen ve kimliği bilinmeyen 78. kimlik tespiti için İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçtik, çalışıyoruz.

Bunların dışında hastanelerde ve diğer birimlerde tespit ettiğimiz 318 çocuğumuzun yaşamını yitirdiği öğrenildi. Şu anda DNA eşleştirmesini sağlamaya çalıştığımız toprağa gömülmüş ve yoğun bakımda tedavileri devam eden çocuklar da var. Bunlarla ilgili gerekli hizmetlerimizi diğer kurum ve kuruluşlar nezdinde aksatmadan yürütüyoruz.”

“ÇOCUKLARA YÖNELİK İSTİSMAR POLİTİKASI YAPILMAMALIDIR”

Refakatsiz depremzedelerin veya aileleriyle birlikte yaşayan ancak ağır travma yaşayan çocukların iyileşmesi, bakımı ve gözetimi için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Yanık, şu değerlendirmede bulundu:

“Çocuklarımıza ait herhangi bir ihmali, kastı kabul etmemiz, görmezden gelmemiz mümkün değil. Bu merkezde çocuklar üzerinden başlatılan tartışmaları da kabul ediyoruz. Çocuklara yönelik bir kastı özel bir amaç olarak görüyoruz. Böylesine zorlu bir süreçte, Birliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde her türlü katkıyı sağlayabiliriz, Önerilere kapımız açıktır ama çocuklar üzerinden istismar politikası yürütülmemelidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu